محتوای آموزشی

مو و مراقبت از آن

مو یکی از مهمترین مسائلی است که برای ارایشگران اهمیت بسزایی دارد. برای داشتن مو های سالم و زیبا باید همواره سلامت آن را در نظر داشت و از اسیب رسیدن به آن بر حذر باشیم. موی انسان از پروتئینی به نام کراتین ساخته شده است. موی انسان شامل کربن,هیدروژن, نیتروژن,اکسیژن,گوگرد, آلومینیوم,کلسیم پتاسیم و سدیم است. به طور کلی موی انسان دو بخش دارد: ریشه و ساقه. ریشه در داخل پوست قرار دارد و شامل فولیکول و پاپیلاست. فولیکول حفره ایست که ریشه در ان قرار دارد. فولیکول منفذ های پوست را ایجاد میکند.دو قسمت با فولیکول در ارتباط هستند, ماهیچه ارکتور که این ماهیچه در اثر ترس , استرس و سرما به طور عمودی کشیده شده و موها را سیخ نگه میدارد. دیگری غده سباسیوس است که چربی مو حاصل ترش چربی سباس از این غده است. پاپیلا برجستگی است مخروطی شکل که در انتهای ریشه در پیاز مو قرار دارد. پیاز مو یک قسمت ضخیم شده در پایین ریشه که 3 برابر قطر مو ضخامت دارد. وظیفه پیاز مو دریافت مواد غذایی و سلول های ساخته شده و انتقال آن به دیگر قسمت ها میباشد. انتهای پیاز مو پاپیلا وجود دارد که وظیفه سلول سازی را برعهده دارد. در کنار پاپیلا رگها و ریشه های عصبی وجود دارد که در رشد مو همکاری میکند.

ساقه مو از پوست بیرون است و اگر به صورت عرضی ان را برش دهیم و زیر میکروسکوپ قرار دهیم سه قسمت را شاهد خواهیم بود: لایه کوتیکول ( لایه شاخی) , لایه کورتکس (لایه میانی) و لایه مدولا( لایه مرکزی).

لایه کوتیکول در ظاهر شبیه فلس های ماهی روی هم قرار گرفته اند که لابه لای آن را دریچه های لایه های زیرین تشکیل می دهد.

لایه کورتکس لایه میانی مو است که ازرشته های میکرو فیبریل تشکیل شده است که در آن رنگدانه های مو ( پیگمنت مو) به رنگ های قرمز, ابی و زرد وجود دارد. کرتکس دارای مایع میان بافتی است که عملکرد های فیزیکی و شیمیایی همچون تغییر رنگ یا حالت دهی در آن صورت میگیرید.

مدولا لایه دورنی مو بوده و لوله تغذیه مو نامدارد. این لایه مواد غذایی را به قسمت های دیگر مو منتقل می کند.

 

مراقبت از مو

عمر رنگ مو حدودا 35 سال است که بعد از آن پیگمنت های مو عمر خود را از دست می دهند و دیگر تشکیل نمی شوند. عوامل بسیار زیادی سبب سفید شدن غیر طبیعی مو ها میشوند که عبارت اند از: اسیب دیدن مو در اب و هوای گرم, کم خونی , کم کاری و پرکاری غده تیروئید, فعالیت مغزی زیاد, کم خوابی, اضطراب و استرس , شوک های ناگهانی, و بیماری های روحی و جسمی موجب اسیب دیدن موها از جمله سفید شدن زود هنگام مو ها خواهد بود.

برای مراقبت از مو میبایست نوع مو را شناخت :

مو خشک و کم آب: این نوع مو دارای ظاهری مات, خشن و غیرانعطاف پذیر است.از این نوع موها سبوم کمی ترشح شده و میبایست از شامپو مخصوص موی خشک استفاده شود تا سطح سبوم سر به حالت عادی برگردد. موی کم آب در لایه کورتکس مایع کمی دارد. این نوع مو نباید در معرض گرمای شدید حرارت سشوار و یا هوای گرم باشد.

مو معمولی ( نرمال): این نوع مو دارای ظاهری درخشنده و لطیف بوده و چربی یا خشکی زیادی ندارد.

مو چرب : این مو دارای ظاهری براق و روغنی است که به دلیل ترشح زیاد غده چربی ( سبوم) موجب چرب شدن مو میشود. چربی بیش از حد منافذ پوست را مسدود میکند و موجب ریزش مو میشود. برای درمان و کنترل میزان چربی میبایست از شامپو های مخصوص مو چرب استفاده شود.

 شستشوی سر

برای داشتن مویی سالم روزانه استحمام کنید و موهای خود را با شامپو مناسب بشویید. با توجه به نوع مو شامپو مورد نظر را استفاده کنید. استفاده اشتباه از شوینده موجب تغییر نوع موی شما میشود.برای شستشوی سر از اب ولرم استفاده شود و با شوینده مناسب نوع موی خود مو ها را در حدود 2 الی 3 دقیقه شامپو کنید و سپس ابکشی نمایید. هنگام شستشوی سر از چنگ زدن و فشار اضافه برروی پوست سر خودداری نمایید. همچنین هنگام خشک کردن سر با حوله از چنگ زدن و کشیدن مو خودداری نمایید. از استفاده سشوار برروی موی خیس خودداری کنید و در ابتدا خیسی مو را با حوله گرفته و رطوبت مو را با سشوار خشک نمایید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید